Sebőkné Lohn Anita vagyok Life coach, mentálhigiénés segítő, tanár

life coaching, munka és magánélet kezelése, konfliktus kezelés, időgazdálkodás, párkapcsolati kérdések

"A különös paradoxon az, hogy amikor elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.”

Carl Rogers

life coaching, munka és magánélet kezelése, konfliktus kezelés, időgazdálkodás, párkapcsolati kérdések

Amiben segíthetek

Életedben előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor azt érzed, problémáid felülkerekednek rajtad, elakadtál, nem tudod hogyan és merre tovább. Amikor tested beteg, orvoshoz fordulsz segítségért, amikor nehéz, számodra megoldhatatlannak tűnő helyzetbe kerülsz, érdemes szintén szakemberhez fordulnod.

Pszichológiai értelemben egészséges embereknek tudok az alábbi témákban segítő támogatást nyújtani.

life coaching, munka és magánélet kezelése, konfliktus kezelés, időgazdálkodás, párkapcsolati kérdések

MILYEN TÉMÁK KAPCSÁN FORDULHATSZ HOZZÁM?

Ismerj meg

25 éve tanítok az oktatási rendszer különböző szintjein. Ez alatt a negyed évszázad alatt elsődlegesnek azt tartottam, hogy diákjaimból jó embereket neveljek, akik megértőek, elfogadóak, segítőkészek. Az ismeretek átadásán kívül nagyon fontosnak tartottam, hogy a nehézségeikkel, problémáikkal, elakadásaikkal is foglalkozzak. Diákjaimnak mindig tiszteletet, szeretetet adtam és én is ezt kaptam.

8 évig egy középiskola általános igazgatóhelyettese voltam, ahol a tanítás mellett megtapasztaltam azt is, hogy egy vezetőnek mennyi feladattal, kihívással kell szembenéznie. Ez idő alatt munkatársaim lelki egészségét is nagyon fontosnak tartottam, így sokat beszélgettem velük, bármikor őszintén fordulhattak hozzám iskolai, magánéleti nehézségeikkel. 2022 óta a Baptista Szeretetszolgálat oktatási referenseként támogatom 24 intézmény munkáját.

Tanárként fontos számomra a fejlődés, így mindig minden lehetőséget megragadtam az önképzésre, tanulásra. A konkrét szakmai tudás megszerzésén kívül azonban régóta foglalkoztat az önismeret, önmagam megismerése is.

2021-ben egy családi traumát követően azt éreztem, az önismeretre, önelfogadásra minden korábbinál nagyobb szükségem volt. Elvégeztem a mentálhigiénés prevenciós specialista képzést, de azt gondoltam, hogy egy sokkal cél- és eredményorientáltabb módszerre van szükségem. 2023-ban elvégeztem hát a Vista Verde Oktatási Központban a Life Coach képzést, annak érdekében is, hogy a korábban csak ösztönösen, “belső sugallatra” tett támogató, segítő folyamatban immár képzetten tudjak részt venni.

Korábbi tanári, vezetői tapasztalataimat így tökéletesen tudom a coaching jövő- és megoldásorientált, kérdezéstechnika alapú módszertanával ötvözni.

Hiszek a coachingban
 és arra törekszem, hogy klienseimet a coaching módszertanával segítsem önmaguk felfedezésében, működésük megértésében. Támogatom őket abban, hogy megfogalmazzák saját céljaikat, meghozzák döntéseiket és végül saját életük irányítójává váljanak. Ezen a közös úton velem van a sok élettapasztalatom; a megélt nehézségek, fájdalmak, kudarcok, örömteli események;  a családomtól és másoktól kapott szeretet; valamint az élet szeretete. Ezen kívül az empátiám, elfogadásom, szakértői tudásom és hitem, hogy minden elkötelezett, elszánt ember képes a változásra.